Yksilöllinen silikoniortoosi muotoutuu moneksi

26.02.2019

Vaivaisenluu, räätälinpatti, varvasvälikänsä, vasaravarpaat... Näihin kaikkiin voidaan saada apua yksilöllisestä ortoosista. Sillä voidaan korjata varpaiden asentovirheitä tai suojata varpaita hankaukselta. Ortoosi muovataan asiakkaan varpaisiin sopivaksi, joten jokainen ortoosi on uniikki. Valmiit kaupasta saatavat varpaiden oikaisijat ovat monesti liian suuria varpaanväliin ja ne eivät välttämättä kovassa menossa pysy paikallaan.

Ortoosi voidaan tehdä jalkahoidon yhteydessä ja sen saa heti mukaansa. Ennen kuin ortoosia otetaan päivittäiseen käyttöön, tulee sen antaa kovettua rauhassa vuorokauden ajan. Käyttö aloitetaan pikku hiljaa totutellen. Alkuun ortoosia pidetään muutaman päivän ajan muutama tunti kerrallaan kotosalla ja seuraillaan miten ortoosi sopii sekä tarkkaillaan ettei tule hiertymiä. Kun jalka on tottunut ortoosin eikä se hankaa, voidaan se ottaa päivittäiseen käyttöön.

Hoito-ohjeena ortoosille on saippualla pesu päivittäin. Jos jalat hikoilevat paljon, voidaan ortoosin kanssa käyttää talkkia. Talkki tulee pestä päivittäin pois niin ortoosista kuin varpaidenväleistäkin. Lisäksi on hyvä tietää, että ortoosit ovat monen koiran suurinta herkkua eikä ortoosi kestä kuumia paikkoja, joten takanreunalla sitä ei pidä säilyttää. Ortoosin käyttöikä riippuu paljon siitä, mihin tarkoitukseen se on tehty. Asentoa korjaavat ortoosit kestävät pitempään kuin hankaukselta suojaamaan tarkoitetut.

Mietitkö voisiko ortoosista olla hyötyä sinulle? Sovi rohkeasti maksuton arviointi p. 044 9876 089 tai laittamalla sähköpostia jalkahoitolajanka@gmail.com niin katsotaan kuinka voitaisiin parantaa sinun jalkojesi hyvinvointia.